Certificare ECDL

Colegiul National Gheorghe Sincai – Centru de Testare Acreditat ECDL

ecdl-testare-logo

     Centrele de testare acreditate sunt nucleul programului ECDL. Centrele ofera programe de instruire si certificare la cele mai înalte standarde. Centrele de testare sunt cele care realizeza propriu-zis testarile si activitatile conexe acestora, respectiv sesiunile de simulare a testarilor si instruirea. Colegiul National „Gheorghe Șincai” este centru atestat ECDL din 2010.
       Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a aptitudinilor de operare pe calculator recunoscut la nivel international in peste 148 de tari.
     ECDL este pentru domeniul IT similar cu certificari de genul TOEFL sau Cambridge pentru atestarea cunostintelor de limbi straine. Permisul ECDL obtinut este valabil pe o perioada nedeterminata.
Permisul ofera detinatorului sau o baza standard de cunostinte IT necesara in noua societate informationala ce se afla în continua dezvoltare.
       Cu ajutorul Permisului european de conducere a computerului va puteti creste gradul de mobilitate profesionala si puteti utiliza calculatorul in mod eficient si productiv indiferent de varsta, profesie sau domeniu de activitate.
    Elevii care detin Permisul european de conducere a computerului nu mai sustin proba de competente digitale in cadrul examenului de bacalaureat.
Mai multe informații găsiți pe website-ul ECDL România.
Centrul 574 – Colegiul Național „Gheorghe Șincai” – este Centru de Testare Acreditat ECDL
ecdl-bac-banner